background

Onze schermclub

Wat je altijd al wilde weten en veel meer over De Maneschermer

De Maneschermer is een schermclub voor (bijna) alle leeftijden. Beginners en gevorderden, kinderen vanaf 8 jaar en volwassenen zijn welkom. Wij schermen met de floret en de degen. Na onze start in 2001 tellen we vandaag een 60-tal leden.

De Maneschermer wil de liefde voor de schermsport uitdragen aan jongeren en volwassenen in de Mechelse regio. En dit zowel op recreatieve als competitieve wijze.

Bij ons draait het om zoveel meer dan schermen. Met alle leden willen we een hechte club vormen. Samenhorigheid, sportiviteit, verantwoordelijkheid en openheid staan voorop.

De Maneschermer profileert zich als schermclub in de regio.

Lees het beleidsplan van onze club

 

Wie zijn wij?

Trainerskorps

 

Bestuursleden

Het bestuur van 'Vzw De Maneschermer' bestaat uit:

API (AanspreekPersoon Integriteit)

We zijn blij dat jij bij ons sport! We vinden het belangrijk dat iedereen hier graag is en zich goed in zijn vel voelt. Onze club moet een plaats zijn waar kinderen, jongeren en volwassenen veilig sporten en plezier maken. En daar zorgen wij, de club en de ouders, samen voor. We willen dat zowel volwassenen als kinderen/jongeren voor elkaar respect opbrengen en de grenzen van anderen aanvaarden. Daarom is er geen plaats voor pestgedrag, discriminatie, geweld of ongepast gedrag.

In de club is Barbara Van de Vreken de aanspreekpersoon integriteit (API) voor iedereen die vragen of klachten heeft. Zij zal naar je verhaal luisteren en kan uitleg geven over wat er kan of moet gebeuren. Je kan Barbara bereiken via haar gsm-nummer 0477 74 69 55, via mail Barbara.Van.de.Vreken@telenet.be of even aanspreken als zij op de club aanwezig is.

We verwachten dat onze leden, ouders, net als de trainers en de bestuursleden van de club een voorbeeldrol opnemen en iedereen op een positieve wijze ondersteunen en negatief gedrag achterwege laten. We rekenen er op dat jullie meewerken aan een toffe sportclub!

Vrijwilligers gezocht

Elke vereniging of club en zo ook een amateursportclub zoals De Maneschermer heeft nood aan vrijwilligers. Zonder sporters geen sportclub, zonder vrijwilligers evenmin!

We hebben een brede waaier aan to do's:

 • De jaarplanning opstellen;
 • Contacten met de Vlaamse Schermbond, overheden en andere clubs verzorgen;
 • De facturen betalen of ze opmaken en beheren plus een financieel plan opstellen;
 • De subsidiedossiers up-to-date houden en indienen;
 • Meewerken aan het opstellen van een sponsordossier;
 • Alle e-mails lezen en beantwoorden;
 • Het sportieve beleid uitstippelen, opvolgen en evalueren;
 • De ledenadministratie verzorgen;
 • Onze buitenlandse trainers helpen om hun diploma's hier te legaliseren;
 • Tussenpersoon zijn voor de verzekeringen;
 • Contactpersoon zijn voor de uitbaters van de sportaccommodatie en/of op zoek gaan naar nieuwe trainingsfaciliteiten;
 • Het schermmateriaal beheren en (laten) herstellen wanneer nodig;
 • De website ontwikkelen en up-to-date houden;
 • Op sociale media delen wat er reilt en zeilt binnen De Maneschermer;
 • Fotograferen;
 • 2 of 3 keer per jaar de handen uit de mouwen steken om op onze tornooien, BBQ of brunch. Hier kan je mee tafels en stoelen sleuren, de bar opzetten en bemannen, opdienen en afwassen.
 • Mee de tombola organiseren of onze intussen traditionele Gouden Carolus-eindejaarsactie mee op poten zetten;
 • ...

Al deze taken worden gedaan door (of zijn ingepland voor) onze vrijwilligers, mensen die De Maneschermer een warm hart toedragen. Wij zijn hen ontzettend dankbaar. Onze schermclub heeft al een enthousiaste, goed draaiende ploeg. Maar hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Daarom willen we geïnteresseerden vriendelijk vragen om zich te melden.

Wij kennen jouw talenten, ervaringen of interesses niet, maar als je deze wil inzetten voor De Maneschermer, eenmalig of op langere termijn, geef ons dan a.u.b. een seintje. Van een sporadische helpende hand tot een groter engagement: wij hebben voor elk wat wils.

Interesse? Laat van je horen via het contactformulier, via een mailtje naar helpers@demaneschermer.be of spreek iemand van het bestuur of de trainers aan. Wij ontvangen je voorlopig nog op veilige afstand met open armen.

Vacatures

Onze club groeit en bevestigt al enkele seizoenen zijn enthousiaste werking voor jong en minder jong. Naast sport- en spelplezier werden er ook mooie wedstrijdresultaten bij elkaar geschermd (zelfs tot over de landsgrenzen heen).

Om onze schermers verder te laten ontwikkelen en groeien, zijn wij momenteel op zoek naar een geëngageerde en gemotiveerde:

 

Denk je: "dit is echt helemaal iets voor mij!"? Laat dan snel van je horen via het contactformulier, via een mailtje naar demaneschermer@hotmail.com of spreek desnoods iemand van het bestuur of de trainers aan. Wij ontvangen je met open armen!